Opel-CEO stapt op en wordt opgevolgd door financieel directeur

De topman van Opel, Karl-Thomas Neumann, stapt op als CEO van het bedrijf. Dat heeft de Duitse autobouwer bekendgemaakt. Hij wordt opgevolgd door financieel directeur (CFO) Michael Lohscheller. Neumann is 56, en staat al sinds 2013 aan het hoofd van Opel, dochter van General Motors. Hij moet opstappen omdat hij er niet in geslaagd is om Opel uit de rode cijfers te halen. Weer winst maken, is het objectief van de overnemer van Opel, het Franse PSA (Peugeot, Citroën, DS Automobiles). PSA wil de overname van Opel deze zomer afronden, en voorziet winst in 2020.

Neumann is nog niet meteen weg. Het is zelfs de bedoeling dat hij de overname van Opel door PSA in goede banen leidt. Hij zei dat ook zelf bij de aankondiging van zijn vertrek: "Ik twijfel er niet aan dat de overname door PSA van Opel een nog sterker en succesvoller bedrijf zal maken. Ik ben vastbesloten om deze transactie af te ronden en zal dan wat tijd nemen om te beslissen wat de volgende stap voor mij is."

Neumanns opvolger wordt de 48-jarige Michael Lohscheller, sinds 2012 manager bij Opel, en sinds 2014 financieel directeur (CFO). Bij overnemer PSA zijn ze tevreden met de CEO-switch bij Opel. PSA-topman Carlos Tavares was daarover niet mis te verstaan: "Wij staan volledig achter de beslissing om Lohscheller te benoemen."

Meest gelezen