Politiecommissaris Dendermonde vlucht weg van alcoholcontrole en blaast positief

Een politiecommissaris uit Dendermonde vluchtte zaterdagnacht weg van een alcoholcontrole en blies later positief. Het parket bevestigt de positieve ademtest en heeft het rijbewijs van de chauffeur voor vijftien dagen ingetrokken.

De politie kondigde een tijd geleden al aan dat ze het voorbije weekend veel alcoholcontroles zouden uitvoeren tijdens de eerste bobcampagne van de zomer.

Ook in Dendermonde waren er dit weekend speciale controles. In de nacht van zaterdag op zondag was één van de bestuurders die gecontroleerd werd de politiecommissaris.

De man vluchtte weg van de controles en blies later positief. Het parket bevestigt de positieve ademtest, heeft het rijbewijs van de chauffeur voor vijftien dagen ingetrokken en onderzoekt de verdere feiten. Korpschef Patrick Feys bekijkt samen met burgemeester Piet Buyse of er tuchtrechtelijke maatregelen moeten worden genomen.

Meest gelezen