Scholen schrappen zwemlessen in gloednieuw zwembad Oudenaarde

Er is momenteel heel wat heisa rond het splinternieuwe zwembad 'Sportoase' in Oudenaarde. De deuren van het zwembad openden amper 6 weken geleden. En toch laten de 16 katholieke basisscholen in Oudenaarde er hun zwemlessen nu al niet meer doorgaan.

Te hoge zwembadrand, zegt de scholengemeenschap

Volgens de directie van de scholen is de rand rond het zwembad te hoog. Ze besliste daarom om alle zwemlessen te annuleren. Sinds de opening gingen de 16 katholieke lagere scholen er regelmatig langs, vaak met veel jonge kinderen of leerlingen met een beperking. Maar die raken niet allemaal even vlot uit het bad.

“Het schoolbestuur vindt veiligheid voor de leerlingen absoluut belangrijk,” zegt schooldirectrice Caroline Van Driessche. “We hebben een erg grote groep van zo’n 130 kinderen. Die zouden het zwembad zonder moeilijkheden moeten kunnen verlaten. Anders gebeuren er misschien ongelukken.”

Architecturaal perfect in orde, zegt de schepen van Sport

Momenteel gaan de kinderen van deze scholen dus niet langer zwemmen in het nieuwe zwembad. Schepen van Sport Peter Simoens (Open VLD) vindt de beslissing overdreven: “Het zwembad is gebouwd volgens de normen die er voor dat soort bouwwerken van toepassing zijn. Onze architecten zijn bovendien ook niet aan hun proefstuk toe. De plannen zijn op voorhand allemaal goed bekeken”.

Simoens vindt dat de scholengemeenschap het overleg momenteel te weinig kansen geeft. Toch staat hij open voor dialoog: alle scholen worden volgende week nog eens uitgenodigd voor een infovergadering over het zwembad.

Meest gelezen