Tv-kok Herwig Van Hove krijgt drie maanden rijverbod na vluchtmisdrijf met gewonde

Herwig Van Hove is door de politierechtbank van Leuven veroordeeld tot een rijverbod van drie maanden voor vluchtmisdrijf met een gewonde. De tv-kok verwondde in januari vorig jaar een twaalfjarig meisje bij een aanrijding.

Van Hove (78) is vooral bekend als kok van het programma "1.000 seconden". Hij reed op 27 januari vorig jaar in Heverlee (Leuven) het meisje aan en pleegde vluchtmisdrijf. Hij zou zijn lichten hebben gedoofd na de aanrijding. Voor dat vluchtmisdrijf kreeg Van Hove drie maanden rijverbod en de minimale boete van 2.400 euro. Hij moet ook de vier examens en proeven opnieuw afleggen.

Voorts kreeg Van Hove acht dagen rijverbod en 300 euro boete voor onopzettelijke slagen en verwondingen, het negeren van het verkeersbord B1 (omgekeerde driehoek) en het onvoorzichtig naderen van een gevaarlijk kruispunt voor fietsers. Voor rijden zonder licht kreeg hij ook nog eens 180 euro boete. De rechtbank hield rekening met zijn blanco strafregister.

Meest gelezen