André Gantman nieuwe voorzitter Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen

André Gantman is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen vzw. Voor het eerst zal de raad ook politiek onafhankelijke leden krijgen.

De nieuwe raad van bestuur bestaat uit 7 leden die werden voorgedragen vanuit de Vlaamse Gemeenschap. Het gaat om voorzitter André Gantman (N-VA), Roger Claeys, Miet De Bruyn, Philip Heylen (CD&V), Christophe Peeters, Peter Vandamme en Kiki Vervloesem. Als regeringscommissarissen werden Bert Corluy (N-VA) en Eddy Guilliams aangeduid.

De raad van bestuur wordt nog uitgebreid met twee vertegenwoordigers van de steden Antwerpen en Gent en met vier nog te zoeken politiek onafhankelijke experts. Het mandaat van de nieuwe raad van bestuur loopt vijf jaar.

Meest gelezen