Avondspits rond Brussel zwaar verstoord door brandende bus op Buitenring

Op de Brusselse Buitenring, net voorbij Strombeek-Bever, heeft een brandend busje op de pechstrook veel hinder veroorzaakt. Door het incident was de Buitenring een tijdlang volledig afgesloten, met een sterk verstoorde avondspits tot gevolg. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Het autobusje vloog in brand op de pechstrook van de Buitenring, op de grens van Wemmel met Strombeek-Bever. Er ontstond een dikke, zwarte rookpluim die van ver te zien was. 

Door de brand werd de Buitenring een tijdlang volledig afgesloten, met alle gevolgen van dien voor de avondspits. Rond 17 uur liep de wachttijd op de Buitenring op tot één uur, met file tot Sint-Stevens-Woluwe. Omstreeks 18.30 uur werd de Buitenring weer volledig vrijgegeven voor het verkeer. Op de Binnenring was de linkerrijstrook een tijdlang afgesloten voor de bluswerken en de takeling van het voertuig.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Op het moment van het incident reed de chauffeur terug van een transfer met een leeg busje, bevestigt busmaatschappij Rantour. "De man heeft zichzelf in veiligheid kunnen brengen en is ongedeerd", klinkt het. Er is enkel materiële schade aan het busje. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Meest gelezen