Forbes 100: Rapper P. Diddy is rijkste celebrity

Rapper Diddy is de rijkste aller "celebrity's" volgens de nieuwe top 100 van 's werelds rijkste beroemdheden van Forbes. De 47-jarige Diddy, in zijn beginjaren als rapper bekend als Puff Daddy en in de burgerlijke stand bekend als Sean Combs, gaat zangeres Beyoncé en Potter-schrijfster J.K Rowling vooraf.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Tussen juni vorig jaar en nu verdiende Diddy 130 miljoen dollar (116 miljoen euro), vooral te danken aan zijn jongste tour Bad Boy Family Reunion, reclame voor vodka en de verkoop van een deel van zijn kledingsmerk. Zoals gebruikelijk wordt de top 100 gedomineerd door Amerikanen. Het VIP-schap van de beroemdheden is vooral verspreid over sport, muziek en film. Politici en zakenlui horen niet in de celebrity-lijst thuis.

Beyoncé moet het stellen met 105 miljoen. Ook zij dankt dat bedrag voor een goed deel aan een concertreeks én reclame voor limonade. Wordt Beyoncé's echtgenoot Jay Z (nummer 55) bij de zangeres opgeteld, eindigt het paar met een gecumuleerd inkomen van 147 miljoen toch op plaats één (foto van het koppel hieronder). Het paar is in blijde verwachting van een tweeling, die het zich wel kan veroorloven.

J.K. Rowling zit al vijf miljoen onder de 100. Bij haar stroomden de meeste dollars binnen via de film "Fantastic beasts and where to find them" en de nieuwe Potter, "Harry Potter and the cursed child".

2016 Getty Images

Paul McCartney is nestor, Kylie Jenner benjamin in de lijst

De ster van Real Madrid, de Portugese spits Ronaldo, eindigt pas vijfde, maar is met zijn 93 miljoen wel de eerste sportman, nog voor NBA-legende LeBron James (tiende met 86 miljoen).

Nestor uit de lijst is ex-Beatle Paul McCartney (foto onderaan): 74 jaar, plaats 32 en 54 miljoen. Dat is beter dan de vooral om haar bekendheid bekende Kim Kardashian of haar zusje Kylie Jenner. Die 19-jarige blonde spruit is meteen de benjamin van het klassement. Voor het eerst sinds 1993 klopt ook Guns N' Roses aan de deur van de geldhemel: dankzij een reünietoer eindigen Axl Rose, Slash en Duff McKagan op plaats elf.

Ook radio- en televisiefiguren uit het pro-Trumpkamp boerden niet slecht, met de rechtse radiopresentator Rush Limbaugh gedeeld op plaats elf, Fox-presentator Bill O'Reilly op 71 en de onlangs in opspraak gekomen (en ontslagen) Sean Hannity op 77. Er staan geen Belgen in de top 100 van Forbes. 

Meest gelezen