Ivanka Trump: "Dit niveau van boosaardigheid had ik niet verwacht"

Haar hoofdjob, als assistente van haar vader, speelt zich af in Washington, maar omdat ze uitgenodigd was op de "baby shower" van haar schoonzus Lara, zakte Ivanka Trump enkele dagen geleden af naar New York. Het tv-programma "Fox & Friends" nodigde haar prompt uit voor een uitgebreid interview. Dat er een haar in de boter zou zitten tussen Ivanka en de VS-president, daar was alvast niets van te merken.

Ivanka Trump over de getuigenis van ex-FBI-directeur James Comey: "Mijn vader voelde zich erg gesteund in hetgeen hij tot hiertoe daarover gezegd heeft. Hij is daarover erg optimistisch ingesteld. Maar wij waren veel meer gefocust op de echte reden waarom we in Washington zijn en wat we willen bereiken. En dat was infrastructuur, wat dan niet die grote aandacht in de media gekregen heeft. Maar wat wel een grotere impact heeft. Met de bedoeling dit land herop te bouwen."

"Ook al hebben de media vooral aandacht voor andere dingen, wij zijn heus wel gefocust om een antwoord te bieden op de vraag waarvoor de mensen op Donald Trump gestemd hebben. Zo gaan we deze week op bezoek in een technische school om aan te tonen dat je niet naar de universiteit moet gaan om aan een job te geraken. Want de opmerking die we vaak van bedrijven horen is dat er wel jobs zijn, maar niet de juiste werknemers. ‘Skills based education’, daarin willen we investeren. Dat is ook waar het allemaal om draait. Om die reden zijn we naar Washington verhuisd."

"Een groot probleem in dit land is het aantal werknemers met een parttimejob. Zij nemen 2 of 3 jobs aan en verdienen dan nog minder dan wanneer ze één voltijdse baan zouden hebben. Ook een aantal voordelen, zoals betaald verlof, gaan voor hen op die manier verloren."

Over de aanpak van de Trumps in de media: "Het is niet gemakkelijk. Er is een graad van boosaardigheid waaraan ik me niet verwacht had. Ik was niet voorbereid op de intensiteit van deze ervaring. Ook al weet ik dat het niet verondersteld is gemakkelijk te zijn. Mijn vader en zijn regering willen juist een aantal hervormingen doorvoeren. We willen belangrijke, vrijpostige dingen realiseren. We willen de status quo doorbreken."

"Ik had niet verwacht dat het gemakkelijk zou zijn. Maar al die afleidingen, die gewelddadige ondertoon. Persoonlijk ben ik daar nogal door overrompeld. Toch probeer ik dat te negeren en vooral keihard te werken. Om zo een positieve impact te hebben op zoveel mogelijk mensen."

Over de recente reis naar Saoedie-Arabië: "Het leiderschap dat mijn vader daar getoond heeft, dat was geweldig. En de manier waarop hij daar een echte dialoog gevoed heeft."

Over de paparazzi: "Al die fotografen, dat blijft een gekke bedoening. Er is een interesse die groter is dan wat ik ooit ervaren heb. Maar mijn kinderen voelen zich goed in Washington en dat is voor mij toch het belangrijkste. They really love it out there."

Meest gelezen