Jebroer over heisa "Kind van de Duivel": "Dit gaat over mezelf, en het leven is geen kattenpis"

De Nederlandse rapper Jebroer is niet onder de indruk van de commotie die bij enkele dominees in Vriezenveen is ontstaan rond zijn nummer "Kind van de duivel". "Als de dominee er problemen mee heeft, kan hij het liedje gewoon uitzetten", was zijn reactie bij het Jeugdjournaal.

Enkele dominees in Vriezenveen hadden ouders gewaarschuwd voor de "verderfelijke" tekst van "Kind van de duivel", een liedje dat ook bij ons al verschillende weken duchtig meegezongen wordt door het jonge volkje. 

Tim Kimman (30, echt naam van Jebroer) laat de kritiek echter niet aan zijn hart komen, meldt de NOS. "Dit liedje gaat over mijzelf. En het leven is geen kattenpis, zeg ik altijd maar. Als de dominee er problemen mee heeft, kan hij het liedje gewoon uitzetten." 

"Dit is rap man, afzetten hoort er een beetje bij", zegt Kimman, die ook benadrukt: "Als ik dood ben, wil ik ook echt dat er drank en drugs over mijn kist worden gegooid." 

Dat zijn liedje de aanleiding zou kunnen worden voor een gesprek over geloof, ziet hij dan weer als iets positiefs. "Als ik kan opwekken dat mensen met hun kinderen praten over geloof, vind ik dat zelf eigenlijk wel goed." Zelf gelooft hij overigens niet, alleen "in zichzelf". 

Beluister hier "Kind van de duivel":

Meest gelezen