Klaprozen zover het oog reikt: waar kunt u die bloemenpracht bewonderen?

Om de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog te herdenken zijn her en der in het land grote velden vol klaprozen gezaaid. Volgens het Agentschap Natuur & Bos staan er in Vlaanderen ruim 80 hectare aan klaprozenvelden. Het is volop klaprozenseizoen, dus veel velden staan in bloei. Waar kunt u die het best bewonderen?
© De Meester Johan - creative.belgaimage.be

Al sinds 2014 wordt stilgestaan bij de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog. De herdenkingen lopen nog tot volgend jaar wanneer het einde van de oorlog in 1918 wordt herdacht. Een van de bekendste gedichten uit die wereldbrand is wellicht "In Flanders fields" van John McCrae. "In Vlaamse velden bloeien de klaprozen tussen de kruizen, rij aan rij, die onze plaats aanwijzen", luidt de vertaalde eerste strofe.

Om die link tussen de oorlog en de natuur extra in de verf te zetten zijn verspreid over Vlaanderen klaprozenvelden ingezaaid. Dit jaar werkt het Agentschap Natuur en Bos samen met 73 partners die met hun projecten en evenementen een gezamenlijke oppervlakte van 30,5 hectare inzaaiden. Samen met de 53 hectare klaproosvelden die door Natuur en Bos zelf zijn ingezaaid, zijn er in Vlaanderen nu ruim 80 hectare aan klaproosvelden.

In kaart:

Legende

Locaties beheerd door Natuur & Bos. Rood staat momenteel in bloei. Groen staat momenteel niet in bloei*.

*Volgens Natuur & Bos

Meest gelezen