Krijgt "covfefe" een plaats in de officiële archieven?

Krijgt "covfefe" ooit een plaats in de officiële archieven van de Verenigde Staten? Als de Democraat Michael Quigley zijn wetsvoorstel erdoor krijgt wel. Hij wil bij wet laten vastleggen dat alle tweets van de president bewaard moeten worden.

Michael Quigley geeft zijn voorstel de naam "Communications Over Various Feeds Electronically For Engagement". Een acroniem van "COVFEFE" dus, verwijzend naar het mysterieuze woord dat de Amerikaanse president Trump onlangs per ongeluk twitterde en dat enkele uren later weer werd ingetrokken.

Volgens het Congreslid moet de Presidential Records Act, de wetgeving rond het archiveren van de presidentiële communicatie, uitgebreid worden naar de sociale media. Tweets en andere posts op sociale media zouden als "documentatiemateriaal" moeten worden geklasseerd.

"Opdat de bevolking het vertrouwen in de regering blijft behouden, moeten verkozen functionarissen verantwoordelijk worden gehouden voor wat ze doen en zeggen", vindt Quigley. "Dat omvat ook tweets. Tweets zijn krachtig". Volgens de wet die hij voorstelt, zou de president ook niet achteraf een tweet mogen verwijderen."

Officiële verklaringen van de president

President Trump communiceert graag en vaak via Twitter. Via het officiële @POTUS-account, maar meer nog via zijn eigen @realDonaldTrump-account, dat hij al gebruikte toen hij nog een zakenman was. 

Woordvoerder van het Witte Huis Sean Spicer bevestigde onlangs nog dat de tweets van Trump, ook die via zijn eigen account, beschouwd moeten worden als officiële verklaringen van de president.

Meest gelezen