Man aangehouden voor ontvoering: "ik wou meisje helpen"

De man die zondagnamiddag een 6-jarig meisje zou ontvoerd hebben in Anderlecht, is aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter vanmorgen beslist. Het meisje is gisteren teruggevonden in het gezelschap van de man. De man zegt dat hij het meisje wilde helpen.

Het meisje verdween zondagnamiddag toen ze met haar vader op de wekelijkse markt aan de Slachthuizen in Anderlecht was. Al snel doken bewakingsbeelden op waarop het meisje te zien was samen met een man. De familie kende de man niet. Gisterenmiddag werd het meisje teruggevonden, samen met de man.

"Ik wou het meisje helpen"

De man werd gisterenmiddag opgepakt op het moment dat hij zijn woning verliet met het kind. Hij verklaarde dat hij op weg was naar het politiekantoor, omdat hij wist dat er een opsporingsbericht was verspreid. Hij vertelde de politie dat hij dit niet vroeger kon doen omdat het meisje sliep en hij haar niet wakker wilde maken. Hij zei dat hij haar wou helpen.

Op het moment van de ontvoering had de man een baard, maar die heeft hij intussen afgeschoren. Uit het verhoor zou niet blijken dat de man psychische problemen heeft. 

De onderzoeksrechter besliste vanmorgen om de man aan te houden. Binnen vijf dagen moet de raadkamer beslissen over de verdere aanhouding.

Meest gelezen