Man die mensen aanreed bij Amsterdams station weer vrij

De 45-jarige bestuurder die zaterdagavond bij het Centraal Station in Amsterdam zeven voetgangers verwondde, is weer vrij. Hij blijft nog wel verdachte, het openbaar ministerie beslist later over vervolging.

Van de zeven gewonden liggen er nog twee met botbreuken in het ziekenhuis. De politie hield de man de afgelopen dagen vast omdat ze er 100 procent zeker van wilde zijn dat de man onwel is geraakt bij het incident.

Laatste onderzoeken hebben uitgewezen dat hij op het moment van de aanrijding inderdaad een lage bloedsuikerspiegelwaarde had.

Tijdens het onderzoek zijn de telefoon, de auto en de bloedsuikermeters van de man nader bekeken. Ook vond er een huiszoeking plaats. "Uit niets blijkt dat er een indicatie is dat er iets anders aan de hand zou zijn geweest dan een onwelwording", zegt de politie.

Meest gelezen