Rapper Jebroer over kritiek op teksten: "Ik maak muziek hoe ik het wil"

Na de heisa bij de noorderburen blijkt de muziek van de Nederlandse rapper Jebroer ook in Vlaanderen voor heel wat gefronste wenkbrauwen te zorgen. Vooral omdat z'n laatste hit "Kind van de Duivel" nogal aangebrande teksten bevat over drugs en drank, én immens populair blijkt te zijn bij jonge kinderen.

 De Nederlandse hiphopper Jebroer (Timothy Kimman) reageert verrast op de recente controverse rond zijn hit "Kind van de Duivel". "Ik vond het eerlijk gezegd wat laat", zegt hij in een interview op de redactie van VRT Nieuws. "Het nummer is al enkele maanden oud. Ik begrijp dat niet iedereen er positief op reageert. Maar ik maak muziek en heb nog steeds m'n artistieke vrijheid."

Obscene muziek

Dat "Kind van de Duivel" heel wat reacties uitlokt, vindt Jebroer wel een goed teken. "Maar ik heb liever dat ze blij zijn met het nummer in plaats van ertegen te protesteren", voegt de rapper er meteen aan toe. "Als sommige mensen het obscene muziek vinden, kunnen ze er best niet naar luisteren. Ik maak wat ik leuk vind. Als je er niet naar wilt luisteren, hoeft dat ook niet. Ik kan niemand verplichten." 

Volgens rapper Jebroer is het ook onmogelijk om jonge kinderen af te schermen van expliciete teksten. "De meeste kinderen hebben een smartphone en hebben meteen toegang tot iTunes, Spotify of YouTube. Vroeger hadden ouders veel meer controle over hun kinderen. Maar dat is voorgoed voorbij."

De Nederhopper raadt ouders aan om zijn muziek te bespreken met hun kinderen. "Maak ze niet bang van de duivel, want het is maar een woord. Het betekent niets voor mij. Het heeft ook geen zin om er een groot punt van te maken. Kinderen beseffen vaak niet eens wat ze zingen. Het wordt pas erg wanneer je beslist dat het erg is om zulke liedjes te zingen."

Meest gelezen