Talpa komt met formeel tegenbod op de Telegraaf

Het Nederlandse mediabedrijf Talpa heeft zoals verwacht formeel een tegenbod uitgebracht op de Telegraaf Media Groep (TMG). Het bedrijf van mediamagnaat John de Mol biedt 6,50 euro per aandeel. Dat is een halve euro meer dan wat de Vlaamse uitgever Mediahuis en de huidige grootaandeelhouder van TMG, de familie van Puijenbroek, bereid zijn op tafel te leggen.
vide

John De Mol schermt al maanden met zijn tegenbod, maar heeft nu pas een door beurswaakhond AFM goedgekeurd biedingsbericht gepubliceerd. Aandeelhouders van TMG kunnen vanaf morgenochtend hun stukken aanbieden aan Talpa. De aanmeldingstermijn sluit op 9 augustus vlak na sluitingstijd van de beurs in Amsterdam.

Mediahuis, in Vlaanderen uitgever van onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, en VP Exploitatie lanceerden eind april hun bod op TMG. Beide bedrijven willen de overname van het moederbedrijf van De Telegraaf in juli afgerond hebben.

Er woedt al maanden een overnamestrijd om TMG. Mediamagnaat de Mol wil het bedrijf ook inlijven en heeft de handdoek nog altijd niet in de ring gegooid. Zijn bod van 6,50 euro per aandeel is hoger dan de 6 euro die Mediahuis en de Van Puijenbroeks neertellen, maar die laatste twee beschikken samen al over een kleine 60 procent van de aandelen.

Meest gelezen