Verschillende gewonden bij schietpartij aan metrohalte in München

In München zijn verschillende mensen gewond geraakt bij een schietpartij, vlak bij metrohalte Unterföhring. Onder de gewonden is er ook een politievrouw, die er erg aan toe is. De politie heeft al een Duitse man opgepakt en denkt op dit moment niet dat er sprake is van terreur.
AFP or licensors

De schietpartij vond plaats vlak bij de metrohalte Unterföhring van de S-Bahn in de Duitse stad. Volgens de politie van München gebeurde het incident tijdens een reguliere identiteitscontrole aan de tramhalte. Een man slaagde erin het wapen van een politievrouw te bemachtigen, en opende daarmee het vuur op haar en de omstaanders.

Bij de schietpartij zijn er verschillende mensen gewond geraakt. Daarbij is ook de politievrouw, die volgens de politie van München kritiek is. Ook de dader zou verwondingen hebben opgelopen. Meer details zijn er voorlopig niet.

De buurt rond het metrostation is ontruimd en de politie houdt de omgeving ook afgesloten.  De politie van München heeft een verdachte opgepakt. Het gaat om een Duitse man van 37 die nog wordt verhoord. Op dit moment is er volgens de politie van München waarschijnlijk geen sprake van terreur. De dader heeft mogelijk alleen gehandeld en had geen politieke of religieuze motieven, aldus woordvoerder Marcus da Gloria Martins van de politie.

Via Twitter benadrukt de politie van München dat het publiek niet moet vrezen voor verder gevaar. Volgens hen is alles onder controle.

Meest gelezen