"Dagelijkse zomerkost" brengt Meus in Leuven, de Vlaamse Ardennen, Sint-Idesbald en Mol

Eén heeft de locaties bekendgemaakt waar "Dagelijkse zomerkost" komende zomer neerstrijkt. De zomerse variant van het kookprogramma van Jeroen Meus vertrekt in de thuisbasis Leuven en reist daarna door naar de Vlaamse Ardennen, Sint-Idesbald en Mol.

Dat "Dagelijkse kost" komende zomer tot "Dagelijkse zomerkost" zou transformeren, had Eén begin april al bekendgemaakt. Nu is duidelijk waar de opnames van het programma zullen plaatsvinden.

De eerste vier afleveringen spelen zich af op de stoep voor de vertrouwde keuken van Jeroen Meus in Leuven. Bij wijze van "tijdelijk" afscheidsdiner kunnen zijn buren daarbij van zijn kookkunsten proeven.

Jeugdsentiment

Hierna trekt Meus met een mobiele keuken op pad. Zijn eerste halte is een camping in het hart van de Vlaamse Ardennen. Voor Meus is dat puur jeugdsentiment want als kind ging hij met zijn gezin elke zomer verschillende keren kamperen.

Vervolgens trekt de kok naar Sint-Idesbald aan de kust waar hij tijdelijk zijn intrek in een vissershuisje neemt. Eindigen doet hij in het Zilvermeer in Mol.

"Trip down memory lane"

Op elk van deze locaties zet Meus zijn keuken op en ontmoet hij verschillende afleveringen lang vakantiegangers en plaatselijke bewoners. Hij laat hen telkens meekoken en proeven van zijn gerechten en van de sfeer.

"De drie locaties zijn voor mij een trip down memory lane", zegt Meus. "Ze doen me terugdenken aan mijn schoolreizen en uitstapjes met de familie. Ik vind het altijd leuk om op reis te vertrekken. Eens van locatie veranderen leidt tot nieuwe inspiratie. Hoe zeggen ze dat ook alweer: verandering van spijs doet eten."

"Dagelijkse zomerkost" start op 26 juni. Elke weekdag is het programma om 19.40 uur op Eén te zien.

Meest gelezen