Aantal volwassenen eerstejaars in deeltijds kunstonderwijs stijgt opnieuw

Dit schooljaar schreven zich bijna 8.500 volwassenen (+25 jaar) in voor het eerste jaar van een opleiding aan één van de academies van het deeltijds kunstonderwijs. Dat is 2,1 procent meer dan vorig schooljaar. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op een schriftelijke vraag van Katrien Schryvers.

Een jaar vroeger was er nog een daling met ruim zes procent van het aantal volwassen eerstejaarscursisten. Die daling was kennelijk een gevolg van verhoogde inschrijvingstarieven voor volwassenen. Uit de leerlingentellingen van 1 februari 2017 blijkt dat er zich dit schooljaar een inhaalbeweging heeft ingezet.

Het aantal jongeren dat zich dit schooljaar in het eerste jaar inschreef daalde dan weer met 2,3 procent tot 22.820.