De Telegraaf noemt tegenbod van Talpa "onrealistisch"

Telegraaf Media Groep (TMG) noemt het tegenbod dat Talpa naar buiten bracht "ongevraagd en onrealistisch". Het bedrijf van mediamagnaat John de Mol bood 6,50 euro per aandeel, een halve euro meer dan wat Mediahuis en de huidige grootaandeelhouder van TMG, de familie van Puijenbroek, op tafel leggen.

TMG steunt naar eigen zeggen nog altijd het bod van Mediahuis en Van Puijenbroek, dat "nog steeds aanbevolen en gesteund wordt door de raad van commissarissen, mede vanwege de strategie, de dealzekerheid van het bod en de faire prijs".

De overnamestrijd om TMG woedt nu al maanden. Mediamagnaat de Mol wil het bedrijf inlijven en heeft de handdoek nog altijd niet in de ring gegooid. Zijn bod van 6,50 euro per aandeel is hoger dan de 6 euro die Mediahuis en de Van Puijenbroeks neertellen, maar die laatste twee beschikken samen al over bijna 60 procent van de aandelen TMG, terwijl Talpa slechts 29 procent van de aandelen bezit.

Mediahuis en de Van Puijenbroeks hebben al laten weten hun aandelen niet te zullen verkopen aan Talpa.

Meest gelezen