Jongetje van vier dood teruggevonden in Harelbeke

In het provinciedomein De Gavers in Harelbeke, in West-Vlaanderen, is een vermist jongetje van vier dood teruggevonden in het water. Waarschijnlijk is het kindje verdronken. Het jongetje was sinds 17 uur vermist, en politie en brandweer waren met man en macht op zoek.

Het jongetje was met vriendjes aan het spelen in provinciedomein De Gavers, maar sinds 17 uur had niemand het kindje meer gezien. Om 17.30 uur werd het kind als vermist opgegeven, en sinds 18 uur was er een grote zoekactie aan de gang.

Het domein werd volledig afgezet en verschillende duikersploegen van de brandweer werden ingeschakeld. Brandweer en politie begonnen meteen te zoeken, zowel in als rond het water, maar ook in de bossen rond het domein. Een helikopter met een thermische camera werd gebruikt om het wateroppervlak af te speuren. "Maar omdat het water zo warm is, is het niet evident om die camera te gebruiken", zegt burgemeester Alain Top.

Ook de Cel Vermiste Personen kwam ter plaatse om de zoekactie te leiden.

Na drie uur zoeken werd het jongetje dood teruggevonden in het water. Hoogstwaarschijnlijk is het kind verdronken. Er zal nog een autopsie uitgevoerd worden om andere doodsoorzaken uit te sluiten. 

Meest gelezen