Leider van de LibDems in Groot-Brittannië stapt op

In het Verernigd Koninkrijk is Tim Farron opgestapt als leider van de Liberal Democrats, de liberale oppositiepartij. Naar eigen zeggen stapt hij op uit eigen beweging, maar vorige week is hij niet in geslaagd zijn partij grote winst te laten boeken bij de Britse parlementsverkiezingen.

in een korte verklaring zegt Tim Farron "verscheurd te zijn tussen leven als een christen en functioneren als partijleider". "Vanaf de eerste van mijn partijleiderschap ben ik geconfronteerd met vragen ronde mijn christelijk geloof. Ik heb geprobeerd om antwoorden te geven, maar soms had dat beter gekund." 

Vorige week heeft de partij van Farron een bescheiden zetelwinst geboekt bij de parlementsverkiezingen: van 8 naar 12 zetels in het Lagerhuis. Ondanks de oppositiekuur van twee jaar  na de voor de LibDems desastreuze coalitieregering met de conservatieven van premier Cameron, is de partij er vorige week niet in geslaagd veel vooruitgang te boeken.

Tim Farron volgde Nick Clegg op als partijleider, na de electorale afstraffing voor LibDems.

Meest gelezen