Liefje van The Rolling Stones Anita Pallenberg (73) is overleden

Actrice, model en occasioneel modeontwerper Anita Pallenberg is gestorven. Dat meldt The Hollywood Reporter. Ze is vooral bekend als de ex van Brian Jones en Keith Richards, twee gitaristen van The Rolling Stones. Pallenberg was 73. Haar doodsoorzaak is onbekend.
Pallenberg en Richards in 1969.

In de jaren zestig gold Pallenberg als een van dé iconen van de pop-artcultuur. Zo was zij een regelmatige gaste van Andy Warhols The Factory.

Pallenberg werd in 1944 geboren in Rome uit Duitse en Italiaanse ouders. In 1965 ontmoette ze Brian Jones van The Rolling Stones en begon ze een relatie met hem. Twee jaar later verliet ze hem voor Keith Richards. In 1980 gingen ze uiteen.

"Barbarella"

Als actrice kende zij twee memorabele rollen: naast Jane Fonda in Roger Vadims cultklassieker "Barbarella" (1968) en naast Mick Jagger - alweer dus een Stone - in Nicolas Roegs debuutprent "Performance" (1970). Met Jagger zou ze een affaire hebben gehad, maar zelf heeft ze dat altijd ontkend.

In zijn autobiografie uit 2010 schrijft Richards dat Pallenberg Jones had verlaten na "een reeks gewelddadige incidenten". Met Pallenberg had Richards drie kinderen: Marlon, Angela en Tara. Die laatste overleed al na tien weken. Richards en Pallenberg hadden ook eenzelfde interesse in heroïne, wat Pallenberg op ruim een verloren decennium kwam te staan.

Een tiental jaar geleden dook Pallenberg weer op het witte scherm op, met rollen in "Mister lonely" van de Amerikaanse cultfilmer Harmony Kormine en in "Cheri" van Stephen Frears.

Meest gelezen