Pensioenfonds Telegraaf verkoopt aandelen aan Mediahuis

Het pensioenfonds van De Telegraaf verkoopt zijn aandelen in moederbedrijf TMG aan de Vlaamse uitgever Mediahuis en de huidige grootaandeelhouder van het bedrijf, de familie Van Puijenbroek. Met een overname van het Nederlandse mediabedrijf door Mediahuis zijn de belangen van het personeel volgens de Stichting Telegraafpensioenfonds (Tpf) het beste gediend.

Tpf heeft sinds de beursgang van TMG in 1971 een belang van 0,3 procent. Met dat beperkte aantal aandelen erbij komt het gezamenlijk belang van Mediahuis en de Van Puijenbroeks net boven de 60 procent. Het bod van het consortium op TMG loopt donderdag aan het einde van de middag af.

Ook de Nederlandse televisiemagnaat John de Mol aast nog altijd op TMG. Zijn bedrijf Talpa, dat dik 29 procent van de aandelen bezit, kwam gisteravond met een formeel overnamebod van 6,50 euro per aandeel. Dat is een halve euro meer dan Mediahuis en de familie van Puijenbroek op tafel hebben gelegd.

Meest gelezen