Phara De Aguire gaat op reis en neemt mee...

Zomervakantie! Een periode in het jaar waar we allemaal naar uitkijken. De volgende 4 weken vragen we een bekende man of vrouw de hemd van het lijf over hun vakanties. Ook willen we weten welk boek of welke dvd zij aanbevelen om mee te nemen op vakantie. Na die vier weken kunt u die boeken en dvd's zelf winnen. Vandaag stellen we onze vragen aan Phara De Aguirre.

1. Wat is jouw allereerste vakantieherinnering? Wat weet je er nog van en hoe oud moet je ongeveer geweest zijn? 

Mijn allereerste vakantiefoto’s zijn genomen op een of ander strand aan de Belgische kust. Ik moet dan vier maanden geweest zijn, dus ik herinner me daar niets meer van. Wat ik me wel herinner is dat we in Baskenland op vakantie waren en dat ik de brug van Portugalete gezien heb, een ijzeren zweefbrug boven de Nervion, die trouwens erkend is als Werelderfgoed. Ik denk dat ik toen een jaar of zeven was én geweldig onder de indruk was van die brug.

2. Wat is tot op vandaag jouw mooiste vakantie(bestemming) ooit geweest en waarom? 
 
Ik ben enkele jaren geleden met m’n vier kinderen naar Spanje gevlogen, waar mijn man samen met een vriend al enkele weken aan het stappen was richting Compostela. De laatste 100 km hebben we samen afgelegd. De kinderen voorop natuurlijk.
 
Ook een voltreffer maar dan niet om vrolijk van te worden was een reis in Gaza. Ik kende de beelden van televisie, maar er zelf rondlopen, met mensen praten, een trouwfeest meemaken, weer kunnen vertrekken terwijl die jonge man die je heeft rondgeleid nog nooit uit Gaza is weggeraakt, het heeft een onuitwisbare indruk nagelaten.

3. Er is geen ontsnappen aan: Wat is de voornaam van jouw allereerste vakantieliefje? Heb je er nadien ooit nog iets van gehoord? 

Vergeten. Neen, niets meer van gehoord.

4. We kunnen er niet omheen, ook op vakantie kunnen we ons ergeren. Wat is jouw grootste ergernis op vakantie en wat doe je ertegen? 

Restaurants waar de rekening absoluut niet overeenstemt met de kwaliteit van het eten.

5. Wat is jouw absolute droombestemming? Welk land wil je zeker 1 x bezocht hebben in jouw leven en vooral: waarom?

Teveel om op te noemen.

6. Hoe moeilijk is het om “België” te negeren? Surf je naar nieuwssites? Check je je mails regelmatig? Blijf je WhatsApp-actief?

Hoe intenser de reis en hoe beter het gezelschap, hoe makkelijker ik België kan negeren. WhatsApp blijft open voor de kinderen.  

7. Is vakantie in het buitenland synoniem voor “zon, zee, strand”, of eerder voor cultuur en avontuur? En waarom?

Vakantie is vooral synoniem met tijd en in die tijd kan alles voor mij, van bikini tot stapschoenen en zelfs de twee samen.

8. Welke vakantiebestemmingen staan er in 2017 zeker nog op het programma?

Er staan nog bestemmingen op het programma, maar dan om reportages te maken, maar je hoort me niet klagen, want niets leuker dan voor ’t werk op reis mogen gaan.

9. Je gaat op reis en je neemt mee: a) welk boek? b) Welke dvd (film/tv-serie)? 

"Ons soort mensen" van de Duitse schrijfster Juli Zeh.

Meest gelezen