Philippe Geluck gehuldigd als officier in Franse Orde van Kunst en Letteren

De Brusselse cartoonist en komiek Philippe Geluck heeft uit handen van de Franse ambassadrice Claude-France Arnould het ereteken gekregen van de Franse Orde van Kunst en Letteren.

"Voor een simpele piot van de lach betekent het heel wat om ineens tot officier te worden gebombardeerd", zei de geestelijke vader van de stripfiguur Le Chat (De Kat) tijdens de uitreiking die door talrijke familie en vrienden werd bijgewoond.

"Het is me toch wat", zei hij nog. "Ik krijg de indruk dat ik beloond word, omdat ik me de voorbije jaren zo goed geamuseerd heb." Waarop Geluck verklaarde dat hij iedereen in zijn omgeving wilde verheffen in de uitzonderlijke onderscheiding van de Orde van de Liefde en de Vriendschap.

Geluck kreeg in 2009 al het ereteken van de Kroonorde uit handen van koning Albert II.

Meest gelezen