Premie zorgverlof voor alleenstaande stijgt gevoelig

De bedragen van thematische verloven voor alleenstaanden gaan gevoelig omhoog, tot 38 procent. Dat laat minister van Werk Kris Peeters (CD&V) weten. Het gaat om ouderschapsverlof, palliatief verlof of verlof voor medische bijstand, telkens voor kinderen.

De nieuwe bedragen gaan met terugwerkende kracht in vanaf 1 juni. Voor alleenstaanden met kinderen worden de voltijdse uitkeringen voor alle leeftijden verhoogd met 38 procent. Het nieuwe bedrag ligt op 1.129,61 euro. Ook de halftijdse uitkeringen voor wie jonger is dan vijftig stijgen met 38 procent. Wie een uitkering krijgt voor een vijfde van de tijd en jonger is dan vijftig krijgt een verhoging van 21 procent.

"Het evenwicht vinden tussen de zorg voor hun kinderen en gaan werken, is een permanente opdracht", zegt Peeters in een mededeling. "Wanneer een alleenstaande ouder dan nog eens geconfronteerd wordt met een zwaar ziek kind, is het vinden van dat evenwicht nog moeilijker."

De bedragen worden nu boven de Europese armoedegrens voor alleenstaanden getild.

Meest gelezen