Rock am Ring ontruimd door schrijffout

90.000 muziekliefhebber moesten op vrijdag 2 juni het festivalterrein van Rock am Ring zo snel mogelijk verlaten, vlak voor het optreden van Rammstein. Door terreurdreiging klonk het toen, door een schrijffout blijkt nu.
AFP or licensors

De politie ontdekte op vrijdag dat er iets aan de hand was met twee Syrische medewerkers van het festival. De namen die op de lijst van backstagemedewerkers stonden, bleken niet overeen te stemmen met die op het paspoort van de twee, waardoor de politie ook een link vermoedde met het salafistisch milieu in Hessen. Voor de politie in Rijnland-Palts reden genoeg om het volledige festivalterrein te ontruimen. Maar onderzoek leverde niets op en de twee opgepakte mannen werden hetzelfde weekend al weer vrijgelaten.

Nu schrijven verschillende Duitse media dat de namen niet overeenkwamen door een schrijffout. Arabische namen kan je op verschillende manieren spellen en op de lijsten waren de twee Syrische namen anders gespeld dan op het paspoort. Fonetisch was er wel een grote gelijkenis tussen beide versies.

De politie en het ministerie van binnenlandse zaken van Rijnland-Pals willen het verhaal nog niet bevestigen. 

Meest gelezen