Vrachtwagenchauffeur pleegde toch geen vluchtmisdrijf in Gentbrugge

De vrachtwagenchauffeur die afgelopen nacht bij een ongeval op de E17 in Gentbrugge betrokken raakte, heeft dan toch geen vluchtmisdrijf gepleegd. Hij had namelijk niets te vrezen, want de illegalen die op de plek werden aangetroffen hadden niet in zijn vrachtwagen gezeten, maar in een auto die betrokken was bij het ongeval.

De wegpolitie meldde vanochtend dat er afgelopen nacht een vrachtwagen een motorrijder had aangereden op de E17. In die vrachtwagen zouden 8 of 9 mensen zonder papieren hebben gezeten. Maar het parket kwam achteraf met een andere versie van de feiten. De motorrijder was namelijk aangereden door een personenwagen.

Die week daarop uit naar rechts en kwam in aanrijding met een vrachtwagen die op de rechterrijstrook reed. De auto ging overkop en de vrachtwagen kwam in schaar tot stilstand. En in tegenstelling tot wat aanvankelijk was gemeld, hadden de mensen zonder papieren in de auto gezeten en niet in de Britse vrachtwagen.

De motorrijder, een 53-jarige man uit Antwerpen, raakte ernstig gewond maar is buiten levensgevaar. De inzittenden van de auto werden naar het ziekenhuis gebracht en de bestuurder van de vrachtwagen, een 33-jarige Pool, bleef ongedeerd. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving was de chauffeur ook niet gevlucht, maar gewoon ter plaatse gebleven.
 

Bekijk hier de geblokkeerde E17

Meest gelezen