Zwembadenverkoop fors gestegen

De hitte van de afgelopen weken doet ons naar verkoeling zoeken in eigen tuin. De verkoop van grote zwembaden is gigantisch gestegen. Sommige winkels spreken zelfs van een stijging van 200% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. En dat is vroeg, want de zomervakantie is nog niet eens begonnen.

De vraag naar zelf te monteren zwembaden met filter is de laatste weken erg toegenomen dankzij het mooie weer. Dat zien heel wat winkelketens aan hun verkoopcijfers. De hitte in combinatie met het hemelvaart- en pinksterweekend zorgen voor een boost in de zwembadenverkoop.

“Verkoop ontploft”

Dreamland kent een enorme piek in de verkoop sinds het weekend van Hemelvaart. Er werden in mei en juni 200% meer zwembaden en toebehoren verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook winkelketen Gamma merkt een forse stijging van 139% op in de verkoop. Makro verkocht deze maand al 21% meer zwembaden dan in juni 2016. Bij winkelketen Fun was vooral het pinksterweekend een groot succes. “Zodra het een paar dagen goed weer is geweest, ontploft de verkoop van zwembaden”, zegt Gauthier Vervaecke van winkelketen Fun.

Vroeger dan normaal

Volgens Vervaecke begint de verkoop van zwembaden meestal fors te stijgen aan het begin van de zomervakantie, maar dit jaar begon het al in mei. Niet alleen het mooie lenteweer zit er voor iets tussen. Volgens de Belgische zwembadenproducent LPW geeft de Belg steeds vaker de voorkeur aan een staycation in eigen tuin. En dan komt een zwembad natuurlijk goed van pas.

Meest gelezen