Akkoord over verlenging missie Belgische F-16's in Syrië

De missie van de vier Belgische F-16's in Syrië zal verlengd worden tot het einde van het jaar. Daarover bestaat een akkoord, heeft premier Charles Michel (MR) bevestigd tijdens zijn bezoek aan Montreal, in Canada. De kwestie zal besproken worden op de eerstvolgende ministerraad.

"We hebben een akkoord bereikt over de verlenging van de missie van vier F-16's om het terrorisme in Syrië te bestrijden", aldus Michel. Dat akkoord kwam er na overleg met de kern en met minister van Defensie Steven Vandeput  (N-VA), die al langer voorstander is van een verlenging van de missie in Syrië.

België had destijds met Nederland een beurtrol afgesproken om telkens een half jaar F-16's uit te sturen. Dat moest de kosten per begrotingsjaar helpen drukken. Nederland heeft intussen  laten verstaan dat het op 1 juli niet opnieuw zal overnemen. Daarom zal de missie verlengd worden tot het einde van het jaar.

Meest gelezen