Bar in Izegem gesloten na methanolvergiftiging

In de West-Vlaamse gemeente Izegem is een bar gesloten na een geval van methanolvergiftiging. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen.

Vorige week stierf een jonge vrouw van 29 na een nachtje stappen. Ze had verschillende wodka's gedronken in de pop-upbar. Achteraf bleek dat ze gestorven is aan een methanolvergiftiging. Ook andere mensen hadden klachten. Methanol is een giftig bijproduct van alcoholische gisting.

"In een van de flessen die hier aangetroffen zijn, is methanol gevonden. Daardoor kan ik geen enkel risico nemen in het kader van de volksgezondheid. In overleg met de politie en het Federaal Voedselagentschap heb ik besloten om de horecazaak tot nader bericht te sluiten", zegt burgemeester Bert Maertens van Izegem.

Meest gelezen