Bellot betreurt dat luchthaven geen sociale media gebruikte

De precieze oorzaak van de stroomstoring vanochtend op de luchthaven van Zaventem is nog altijd onbekend. Dat heeft minister van Mobiliteit François Bellot (MR) vanmiddag gezegd tijdens het vragenuurtje in de Kamer. Bellot zei ook het jammer te vinden dat de luchthaven geen sociale media gebruikte.

Bellot beklemtoonde dat de noodgeneratoren meteen in werking zijn getreden waardoor de luchthaven niet geëvacueerd moest worden. Ook is er nooit enig gevaar geweest voor de passagiers. Het afhandelen van de bagage moest wel twee en een half uur lang met de hand gebeuren.

Er was veel kritiek op de gebrekkige communicatie van Brussels Airport. Minister Bellot betreurt in het parlement dat de luchthaven geen sociale media gebruikt heeft, zoals Facebook of Twitter, om passagiers op de hoogte te houden. De luchthaven informeerde alleen de luchtvaartmaatschappijen, die op hun beurt de reizigers moesten inlichten.

Meest gelezen