Boze chauffeurs van De Lijn staken in Aalst

Op de vier stadslijnen van De Lijn in Aalst rijden er momenteel geen bussen. De chauffeurs hebben spontaan het werk neergelegd. Ze zijn boos over een nieuwe maatregel van de directie.
BELGA

Vanmorgen reden er wèl bussen in Aalst en omgeving, maar na de ochtendspits zijn de buschauffeurs teruggekeerd naar hun stelplaats. Ze leggen het werk neer uit protest tegen een nieuwe maatregel. De directie is wil in vakantieperiodes minder personeel oproepen om zieke collega's te vervangen.

Een 'rustwerker' is duurder

Een werknemer die uit zijn rust wordt gehaald om te komen werken, krijgt daar een premie voor en is dus duurder voor de werkgever. De vakbonden zijn het er niet mee eens dat het aantal rustwerkers in de vakantie zou worden beperkt. De directie van de Lijn gaat vandaag nog spoedoverleg plegen met de vakbonden.

Meest gelezen