Dennis Rodman adviseert Noord-Korea over hoe te onderhandelen met Trump

De voormalige basketter Dennis Rodman heeft de Noord-Koreaanse minister van Sport Kim Il-guk een boek geschonken van de hand van de Amerikaanse president Donald Trump. Of de Noord-Koreanen na het verslinden van"The Art of the Deal" bikkelharde gesprekspartners van de Amerikanen zullen worden, zal nog moeten blijken.

Het is al de vijfde keer dat de excentrieke Dennis Rodman een bezoek aan Pyongyang brengt. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un noemt hij een "vriend voor het leven". Rodman kwam eergisteren aan in Noord-Korea, net op het moment dat de Amerikaanse student Otto Warbier werd vrijgelaten. Volgens het Witte Huis echter hebben beide zaken niets met elkaar te maken. 

Maar wie weet: misschien kan Rodman op zijn eigengereide manier wel en doorbraak forceren in de erg gespannen verhoudingen tussen Noord-Korea en de VS, onder meer het gevolg van een aantal recente raketlanceringen.

Rodman heeft niet alleen een goede relatie met Kim, maar ook met Donald Trump. "Hij zal proberen vrede tussen beide landen te bewerkstelligen", zegt zijn woordvoerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is de reis van Rodman een pure privé-aangelegenheid. 

Mocht Kim Jong-un "The Art of the Deal" lezen, zal hij misschien enig inzicht krijgen in de manier waarop de nieuwe Amerikaanse president het best kan worden benaderd.

Meest gelezen