Doden en tientallen gewonden bij ontploffing bij kleuterschool in China

In Fengxian in het oosten van China heeft een ontploffing plaatsgevonden bij de ingang van een kleuterschool. Volgens Chinese media zijn er 7 doden en 66 gewonden.

De school ligt in de stad Fengxian, een stad niet zo ver van Sjanghai, in de oostelijke provincie Jiangsu. Op de sociale media zijn foto's verschenen van mensen, ook kinderen, die op de grond liggen.

De ontploffing deed zich voor om 16.50 uur plaatselijke tijd (9.50 uur Belgische tijd), toen ouders hun kinderen kwamen ophalen. Het is niet duidelijk of het gaat om een ongeluk of een aanslag. Volgens een getuige die in de buurt een voedselkraampje heeft, zou het kunnen gaan om een ontplofte gasfles, maar dat is nog niet bevestigd. Het onderzoek is aan de gang.

Het is al de derde keer in een half jaar tijd dat er slachtoffers vallen in scholen in China. Nog maar enkele weken geleden kwamen twee volwassen en elf kinderen om bij een brand in een schoolbus. In januari viel een man elf schoolkinderen aan met een mes. Drie kinderen raakten zwaargewond.

Meest gelezen