E34 richting Antwerpen gaat om 19u volledig dicht in Turnhout

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) moet vanavond en vannacht een dringende noodherstelling uitvoeren aan het wegdek van de E34 richting Antwerpen ter hoogte van het complex Turnhout-West. De snelweg zal er vanaf 19 uur tot vrijdagochtend 5 uur volledig afgesloten zijn richting Antwerpen. De herstelling is nodig, omdat er een betonplaat van het wegdek is verzakt.

De verzakte betonplaat bevindt zich tussen de op- en afrittencomplexen van Turnhout-West en Turnhout-Centrum en de schade spreidt zich uit over een groot deel van de wegbreedte. AWV zal de plaat uitbreken en het wegdek voorlopig herstellen met asfalt in afwachting van een structurele herstelling.

De werken beginnen al om 19 uur zodat het asfalt voldoende tijd krijgt om af te koelen tegen de ochtendspits van vrijdag en niet meteen weer stukgereden wordt. AWV verwacht de snelweg vrijdagochtend om 5 uur weer te kunnen openen.

Tijdens de werkzaamheden moet alle verkeer richting Antwerpen de E34 verlaten in Turnhout-Centrum en een omleiding volgen via de N19, de R13 en de N140 naar het complex van Turnhout-West, waar je weer de snelweg op kan. Richting Nederland is er geen hinder.

Meest gelezen