E403-autosnelweg afgesloten in Lichtervelde na ongevallen en bermbrand

Vanavond was de E403 ter hoogte van Lichtervelde volledig versperd geraakt in de rijrichting Kortrijk. Oorzaak: enkele ongevallen en een bermbrand. Er vielen geen doden, wel enkele gewonden.

Een wagen is ingereden op een file die was ontstaan na een bermbrand en een eerste kop-staartbotsing. De automobilist merkte file niet op. Door de klap vloog de wagen op de middenberm en raakten nog twee andere wagens beschadigd.

De twee rijstroken van de snelweg waren volledig versperd. Verkeer kon er enkel via de afrit en de pechstrook passeren. De vrouw uit het aangereden voertuig raakte zwaargewond maar verkeert niet in levensgevaar. De aanrijdende automobilist raakte lichtgewond.

De MUG-helikopter kwam ter hulp en landde op de snelweg. Nadien schepte een onvoorzichtige automobilist nog de helikopterpiloot. Ook hij moest lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht worden. 

Meest gelezen