Hulpdiensten in Londen blijven zoeken naar "onbekend aantal" vermisten

In Londen is de brand in de woontoren Grenfell Tower helemaal geblust, maar het zou nog weken kunnen duren voor het hele gebouw volledig is onderzocht. Het officiële dodental is intussen opgelopen tot 17, zo meldt de Londense politie. Volgens de hulpdiensten ligt "een onbekend aantal" slachtoffers nog in de smeulende toren. Dat er nog iemand levend wordt teruggevonden, lijkt uitgesloten. "Het vuur was te heet, de brand te heftig", zegt de brandweer.
AFP or licensors

De politie heeft het dodental vanmorgen verhoogd naar 17. Gevreesd wordt dat dat aantal nog zal oplopen. 34 mensen liggen nog in het ziekenhuis. 18 van hen zijn in kritieke toestand. Bovendien zijn er nog altijd mensen vermist.

De brandweer heeft vannacht onafgebroken doorgewerkt. Af en toe flakkerde het vuur nog op, maar intussen is de brand helemaal geblust. Iets over 1 uur vannacht was hij onder controle.

Vandaag zijn nog altijd tientallen brandweerlui ter plaatse. Samen met reddingswerkers moeten ze het gebouw veilig zien te maken voor de verdere zoektocht naar vermisten. "Een onbekend aantal", geven de hulpdiensten toe. Op sociale media circuleren namen van 15 bewoners van wie sinds de brand niets meer is vernomen.

Brandweerlui zijn er intussen in geslaagd om de bovenste verdiepingen van het gebouw te bereiken, maar meer dan vluchtig rondkijken kon niet. Voor een uitgebreide zoektocht is het gebouw nog niet veilig genoeg. Er is vastgesteld dat de hoeken instabiel zijn. Specialisten moeten bepalen wanneer een grondig onderzoek mogelijk kan zijn.

(lees verder onder de foto)

AFP or licensors

Tientallen mensen zijn door de brand dakloos geraakt. Meer dan veertig gezinnen hebben de voorbije nacht doorgebracht in een noodaccommodatie. Daar worden nog altijd voedsel, kleren en dekens aangesleept voor de getroffen bewoners van Grenfell Tower. Vrijwilligers moesten vanochtend zelfs mensen wegsturen omdat er al te veel spullen waren binnengebracht.

(lees verder onder de foto)

AFP or licensors

Zangeres Adele, zelf geboren in Londen, kwam met haar man naar het opvangcentrum om de bewoners van Grenfell Tower een hart onder de riem te steken.

Meest gelezen