Jelle Cleymans schrijft vrolijke meezinger voor Vlaamse feestdag

Op vraag van Radio 2 heeft Jelle Cleymans een lied geschreven voor de Vlaamse feestdag op 11 juli. "Vlaanderen feest (en het is nog nooit zo warm geweest)" heet het nummer. Voor de bijhorende videoclip trok de zanger en acteur naar verschillende bekende plekken in Vlaanderen.

Op 11 juli vindt naar jaarlijkse gewoonte het Feest van de Vlaamse Gemeenschap plaats. Om die feestdag dit jaar luister bij te zetten, vroeg Radio 2 Cleymans om een nummer te schrijven. Het resultaat is "Vlaanderen feest (en het is nog nooit zo warm geweest)". De productie was in handen van Wouter Berlaen.

"Ik vond het erg fijn om te doen", zegt Cleymans. "Het was mijn bedoeling om een meezinger te schrijven waarin Vlaanderen in al zijn facetten aan bod komt."

Voor de bijhorende videoclip trok Cleymans naar verschillende bekende plekken in Vlaanderen, zoals Antwerpen, Knokke en de Muur van Geraardsbergen. Het nummer kan u hieronder beluisteren en bekijken:

Meest gelezen