Met een partytrein naar de festivals: "Een hele speciale ervaring"

De NMBS zet deze zomer een recordaantal extra treinen in voor de festivals én ook opnieuw feesttreinen of “party trains”. Op die feesttreinen zijn twee wagons volledig ingericht voor de festivalgangers. Er is onder meer een dj en een dansvloer. De eerste “party train” vertrok vandaag in Antwerpen Centraal met bestemming Mol. De dj aan boord stoomde zo heel wat mensen klaar voor Graspop Metal meeting.

Vanavond begint Graspop pas echt maar er mocht deze middag al stevig geheadbangd worden op de feesttrein richting Mol. De NMBS zet dit jaar opnieuw “party treinen” in om op een leuke manier naar de festivals te gaan.

Naast de 71 extra treinen richting de festivals zijn er 6 feesttreinen. Op de “party treinen” zijn twee wagons helemaal omgebouwd zodat de festivalgangers onderweg al een stevig feestje kunnen bouwen. Er is een dansvloer, feestverlichting, gratis drank en een dj. Die dj draait muziek in dezelfde stijl als de van het festival waar de trein naar toe gaat om al helemaal in de sfeer te komen. Op die manier wil de NMBS mensen overtuigen om met de trein naar de zomerfestivals te gaan.

"Een hele speciale ervaring"

Op de tonen van System of a down en Slipknot maakte de treinreizigers zich helemaal klaar voor het Graspop-festival. De festivalgangers zijn in ieder geval fan: "Ik vind het fantastisch! Het festival is al twee uur vroeger begonnen dan dat het normaal zou beginnen omdat we op deze trein zitten. “Het was echt geweldig! Leuke sfeer, veel muziek en het feit dat het een grote groep was. Ja het was echt gewoon leuk.”

Ook Bouba Kalala, de festivalhouder van Studio Brussel, raadt de Party train aan iedereen aan. “Het was een hele speciale ervaring. Ik had nog nooit zoiets gedaan dus het was leuk om te zien hoe hard die mensen allemaal gingen. En de sfeer zit er ook direct in.”
Iedereen met een ticket richting de festivals kan de feesttreinen nemen. Je moet dus niet extra betalen.

De party train rijdt ook nog naar Rock Werchter ( 28 juni), Les Ardentes (8 juli), Dour (12 juli), Pukkelpop (16 augustus) en Laundry Day (2 september).

Meest gelezen