RTBF maakt fictiereeks voor Snapchat

De RTBF plant een fictiereeks die alleen via de mobiele applicatie Snapchat te bekijken zal zijn. Dat meldt de Franstalige openbare omroep. De reeks krijgt de naam "Géneration PLS" en is gekozen uit de inzendingen na een projectoproep.

"Géneration PLS" (Post, Like, Share) gaat over Nathan, die pas van de middelbare schoolbanken komt en vastberaden is om "maximaal te profiteren" van zijn tijd aan de universiteit. De reeks zal bestaan uit veertig afleveringen gemaakt door twee pas afgestudeerden van de ULB. In het najaar komt de serie uit.

De RTBF produceerde eerder al de webseries "Euh" (2014), "Burkland" (2015) en "La théorie du Y" (2016), maar het is de eerste keer dat de omroep een reeks voor Snapchat maakt. De RTBF wil zich daarmee naar eigen zeggen aanpassen aan de nieuwe manieren waarop audiovisuele media worden geconsumeerd en zo ook een jong publiek bereiken.

Meest gelezen