Spotify groeit als kool, maar verlies neemt fors toe

Spotify is het afgelopen jaar flink gegroeid. De muziekstreamingdienst zag zijn aantal gebruikers groeien van 100 miljoen naar 140 miljoen en blijft daarmee rivaliserende diensten van techgiganten als Apple, Amazon en Google ruim voor. Tegelijk blijft het bedrijf verlies boeken.

Hoewel Spotify tientallen miljoenen gebruikers meer heeft dan onder meer Apple Music, Google Play en Tidal, maakt het bedrijf geen winst. Sterker nog, het verlies liep volgens Zweedse media met 133 procent op tot bijna 540 miljoen euro. Het verlies voedt speculaties dat Spotify werkt aan een beursgang, om daarmee meer geld op te halen.

De omzet van het bedrijf steeg wel met 52 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 2,9 miljard euro. Het grootste deel van de omzet komt van abonnees, al groeiden de inkomsten uit advertenties.

Meest gelezen