Veel Londenaren nog altijd in het ongewisse over lot van hun familie

Ruim een dag na de brand in de woontoren in Londen, blijft de brandweer zoeken naar vermisten, al is de hoop opgegeven dat er nog iemand levend in het gebouw wordt teruggevonden. Familieleden van vermiste bewoners lopen nog altijd de ziekenhuizen af in de hoop daar hun geliefden levend terug te zien.

"Een onbekend aantal", zei de Londense brandweer vanmorgen over de vermisten. De zoektocht kan nog heel lang duren, want de bovenste verdiepingen van Grenfell Tower kunnen nog niet worden doorzocht.

Op sociale media circuleren namen van zo'n 15 tot 20 bewoners van wie sinds de brand niets meer is vernomen. Dit zijn enkele van hen:

Khadija Saye (24) en haar moeder Mary Mendy (53)

Saye is een fotografe die haar werk tentoongesteld zag op de Biënnale van Venetië. "Een goede vriendin, mooie ziel en een opkomende kunstenares", zo wordt ze omschreven door parlementslid David Lammy, met wie ze bevriend was. In de nacht van dinsdag op woensdag gaf ze om 3 uur een laatste teken van leven. In een boodschap op Facebook meldde ze dat ze niet uit haar appartement weg door de dichte rook.

(lees verder onder de foto)

AFP or licensors

Rania Ibrahim (30) 

De jonge moeder van twee kleine kinderen zat vast op de 23e verdieping. Ze stuurde een Snapchat-video naar een vriendin. Daarin is te zien hoe ze hulp zoekt in een gang vol rook, maar niets anders kan doen dan teruggaan naar haar appartement. Op de video is te horen hoe ze bidt in het Arabisch.

Gloria Trevisan (27) en Marco Gottardi (27)

Het jonge Italiaanse koppel, allebei architect, woonde nog maar drie maanden op de 23e verdieping van de woontoren. Gloria belde haar moeder om 3.30u dat het gebouw in brand stond. Sindsdien hebben de families niets meer van hen vernomen.

Farah Hamdan, Omar Belkadi en baby Leena

Twee kinderen, de zusjes Tazmin (6) en Malek (8) Belkadi zijn vandaag geïdentificeerd in een ziekenhuis. Een van de meisjes zou in een coma liggen, het andere kind is niet zwaargewond. Hun ouders en babyzusje zijn nog vermist. De moeder van het gezin belde 's nachts met haar zus en liet weten dat ze orders had gekregen om in het appartement te blijven.

Zainab Dean (47) en Jeremiah (2)

Een brandweerman leende de telefoon van de broer van Zainab Dean om op haar in te praten. Ze woonde op de 14e verdieping met haar zoontje Jeremiah. "Hij zei dat ze kalm moest blijven en dat ze haar zouden komen redden. Dat bleef hij haar voortdurend zeggen. Maar toen gaf hij de telefoon aan mij en zei: 'Zeg haar dat je van haar houdt. Op dat moment wist ik dat ik het ergste moest vrezen. De telefoon viel uit en ik kon niet meer met haar praten."

(lees verder onder de foto)

AFP or licensors

Abdulaziz en Faouzia Wahabi en hun kinderen Nurhouda, Yassin en Medhi

De familie woonde op de 21e verdieping. Abdulaziz sprak 's nachts nog via de telefoon met zijn zus, die op een lagere verdieping woonde met haar gezin. Hij zei dat hem was gezegd om binnen te blijven en handdoeken onder de deur te stoppen. Zij vroeg hem om naar buiten te gaan, maar dat lukte niet meer door de dichte rook. "De laatste keer dat ik ze zag, stonden ze te zwaaien voor het raam."

AFP or licensors

Meest gelezen