Yoko Ono mag zich weldra coauteur van "Imagine" noemen

Meer dan 35 jaar na de dood van John Lennon krijgt zijn 84-jarige weduwe Yoko Ono nu ook rechten op de klassieker "Imagine". Dat meldt Variety en bevestigt hun zoon Sean Lennon op Instagram.

Het is een van de meest iconische nummers van de 20e eeuw: "Imagine", het nummer van John Lennon dat eind 1971 verscheen. Tot nu toe stond enkel de ex-Beatle zelf officieel als maker van het liedje genoteerd, maar binnenkort krijgt ook zijn weduwe Yoko Ono die eer toebedeeld.

Op de jaarlijkse bijeenkomst van de NMPA gisteren, de overkoepelende organisatie van Amerikaanse muziekuitgeverijen, toonde CEO David Israelite een archiefvideo uit 1980. Daarin zegt Lennon dat zijn echtgenote ook credits als songwriter voor het nummer verdient vanwege haar "invloed en inspiratie". Hij was toen naar eigen zeggen een "beetje egoïstischer en wat meer macho" zodat hij de medewerking van zijn vrouw niet had vermeld.

Sean Lennon: "Geduld is een schone deugd"

Op Instagram bevestigt Sean Lennon het bericht. Hij is de zoon van John en Yoko. Hij heeft het over "de meest trotse dag van mijn leven". "Geduld is een schone deugd", besluit hij. Variety merkt wel op dat Yoko Ono nog even geduld zal moeten blijven oefenen omdat de toekenning van de (lucratieve) rechten juridisch nog niet helemaal rond is.

Meest gelezen