Zeker een dode bij zelfmoordaanslag tegen moskee in Kaboel

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is een moskee aangevallen. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het om een zelfmoordaanslag. Er is sprake van minstens één dode, en zeker vijf gewonden.
Archieffoto

 Een zelfmoordterrorist zou zich hebben opgeblazen voor de ingang van een sjiitische moskee in Kaboel. Er wordt gevreesd voor meerdere dodelijke slachtoffers, zegt een woordvoerder van Binnenlandse Zaken. In een lokaal ziekenhuis werd één lichaam binnengebracht en vijf gewonden.

Moslims vieren deze maand de ramadan. Moskeeën zijn dan ’s avonds vaak afgeladen vol voor religieuze bijeenkomsten. De Al Zahra Moskee in Kaboel die door de aanslag werd getroffen, wordt gebruikt door een sjiitische minderheid, die al vaker het doelwit was van terreuraanslagen.

In november kwamen bij een aanslag op een sjiitische moskee nog meer dan 30 mensen om het leven. Die aanslag werd opgeëist door de soennitische terreurgroep IS, net als een eerdere aanslag in juli op een demonstratie met voornamelijk sjiitische deelnemers. Daarbij kwamen 80 mensen om.

Meest gelezen