"Eerstkomende tien dagen blijft het droog"

Sinds het begin van de metingen is het nog nooit zo droog geweest als nu. En het ziet er volgens het KMI niet meteen naar uit dat daar de komende dagen verandering in zal komen. "Zeker de eerste tien dagen hoeven we geen noemenswaardige neerslag te verwachten", zegt weerman Frank Deboosere. "Het is dus nog niet voorbij."

De voorbije 12 maanden is een derde minder water gevallen dan normaal. De weersvoorspellingen brengen daar niet onmiddellijk verandering in. Met een maximumtemperatuur van 16 tot 22 graden en veel bewolking voelt het wat koeler aan dan de voorbije dagen. Eventueel zou er in het noordoosten een spatje regen kunnen vallen, maar dat is het dan ook.

Morgen blijft het droog. De dag begint wel bewolkt, maar in de loop van de namiddag komen er wel meer opklaringen. De maximumtemperatuur loopt op tot 25 graden. Zondag stijgt het kwik tot 31 graden, maandag tot 33 graden, dinsdag tot 27 graden. Zeer lokaal zou er dan kans zijn op een klein buitje.

Woensdag wordt het iets koeler, met maxima tot 22 graden, donderdag en vrijdag stijgt de temperatuur tot 27 graden. En al die tijd blijft het droog. "De droogte zal de eerstkomende tien dagen alleszins niet stoppen", zegt weerman Frank Deboosere.

Meest gelezen