Advocaat Laytouss dient tegenklacht in: "Dit is een beschadigingsoperatie"

De advocaat van de bekende Gentse imam en islamleraar Brahim Laytouss zal een tegenklacht indienen voor lasterlijke aangiftes. Laytouss werd vandaag preventief geschorst nadat een aantal leerlingen een klacht indienden wegens grensoverschrijdend gedrag. Volgens Walter Damen, de advocaat van Laytouss, is dit een beschadigingsoperatie van mensen die de gematigde islamitische houding van Laytouss niet appreciëren.

Walter Damen reageerde in "De Wereld Vandaag" op Radio 1 op de klachten van grensoverschrijdend gedrag tegen zijn cliënt. Volgens hem zijn deze klachten in mekaar gestoken en ingefluisterd door anderen. "We hadden al van in het begin het gevoel dat dit een afrekening is en de bewijzen die we nu al hebben, spreken dat niet tegen". Hij zei ook dat er nu nog steeds leerlingen worden aangespoord om ook klacht in te dienen tegen zijn cliënt. 

Beschadigingsoperatie wegens gematigde visie op islam

Wie zit er dan achter deze beschadigingsoperatie? Laytouss kijkt in de richting van moslims die het niet eens zijn met zijn visie op de islam. Hij staat bekend om zijn gematigde houding en dat wordt niet door iedereen geapprecieerd. "We hebben briefwisseling waarin sommigen zich zeer hard verzetten tegen die gematigde visie", zegt Damen.

"We blijven niet aan de zijlijn toekijken"

Dat de klachten over grensoverschrijdend gedrag Laytouss beschadigen, hoeft volgens Damen niet te verbazen. "Het is een bekend persoon, hij is getrouwd, heeft kinderen, kreeg al veel kritiek over zijn gematigde visie,... Ik zal dan ook niet aan de zijlijn blijven staan toekijken en horen dat mijn cliënt beschuldigd wordt van dingen die hij niet deed". Damen is een strafklacht aan het voorbereiden voor lasterlijke aangiftes.

Meest gelezen