Amazon koopt bio-supermarktketen Whole Foods Market

Webwinkel Amazon neemt de bio-supermarktketen Whole Foods Market over voor 13,7 miljard dollar. Het gaat om de grootste transactie voor de e-commercereus ooit, aldus het financieel persagentschap Bloomberg.

Amazon zal 42 dollar per aandeel in cash betalen voor de keten, maakten beide bedrijven vrijdag bekend. "Miljoenen mensen houden van Whole Foods Market omdat ze het beste natuurlijke en organische voedsel bieden", zei Jeff Bezos, CEO van Amazon, in een verklaring.

De online winkel heeft de afgelopen jaren de fysieke handelaars sterk onder druk gezet. Het concern toont nu echter ook steeds meer interesse in de sector. Zo opende Amazon verschillende boekwinkels en smeedt het bedrijf plannen om kleine hoogtechnologische supermarkten te openen, die door een klein aantal werknemers kunnen worden uitgebaat.

Door het nieuws gaan de aandelen van alle supermarkten actief in de VS, waaronder ook Ahold Delhaize, onderuit op de beurs.

Meest gelezen