Beverdammen in Tremelo illegaal weggehaald

In Tremelo heeft de partij Groen een klacht ingediend tegen de vernieling van 2 beverdammen in de rivier De Laak. Mensen van natuurpunt zagen gisteren dat de dammen die de bevers gebouwd hadden, weggehaald waren. Dat is illegaal.

"Het zijn geen ordinaire vandalen die er aan het werk geweest zijn", zegt Groen-gemeenteraadslid Christophe Torfs: "Er zijn duidelijk kraansporen te zien die leiden naar de bewuste plek. En de beverdam is inderdaad grotendeels verwoest. We vinden dat heel spijtig omdat de bever een beschermde diersoort is."

"We mogen blij zijn dat er in Tremelo opnieuw van die wilde dieren leven", zegt Torfs. "Het zijn geen vandalenstreken, want je ziet echt de kraansporen tot aan de Laak komen. Dus het is echt bewust gedaan. Wat de reden is, weten we niet."
 

Meest gelezen