Dodental na brand in flatgebouw Londen opgelopen tot 30

Er zijn intussen al 30 doden geteld na de toren brand in Londen. Dat meldt de Britse politie. Er wordt gevreesd dat dit aantal nog gevoelig zal oplopen, want er zijn nog tientallen mensen vermist. Intussen wordt ook benadrukt dat er geen aanwijzingen zijn dat het vuur zou zijn aangestoken.
Mischa Saag

De brand in het gebouw met 24 verdiepingen en 120 flats brak in de nacht van dinsdag op woensdag uit. Al snel was duidelijk dat er heel wat slachtoffers zouden zijn. Gisteren waren er al 17 officiële doden geteld. Vandaag stelde de Britse politie het cijfer bij tot 30. 24 mensen worden nog verzorgd, 12 van hen zijn in kritieke toestand.

De Londense politie heeft de plek gevonden in het torengebouw waar de brand vermoedelijk is ontstaan. Voorlopig zou niets er op wijzen dat het vuur is aangestoken. Het gaat dus vermoedelijk om een spijtig ongeluk. Het onderzoek naar de precieze oorzaak is nog volop aan de gang.

Meest gelezen